adventi készülődés

Adventi forgatag macskaszemmel

Adventi készülődés Cirmi szemszögéből

Az első adventi vasárnaphoz közeledve mindenki szeretne karácsonyi hangulatot teremteni otthonában. De milyen hatással van mindez a kis házi kedvencünkre? Mi megkérdeztük!

“Amit fontos tudni rólunk kis gyermek lelkű nagy macskákról, hogy szeretünk mindent a lehető legközelebbről szemügyre venni. Nincs ez máshogy a sok-sok csillogó és zörgő kütyüknél sem, ami valamilyen rejtélyes módon csak évente egyszer kerül elő a mindent elnyelő bezárható dobozból ( a szekrényből).

Amint a gazdám előveszi a nagy dobozt én máris ott termek, hogy megcsodáljam belülről is a doboz tartalmát. De ő rögtön elkezd előszedegetni belőle minden félét. Természetes, hogy megpróbálom elszedni, elgurítgatni vagy széttépni a díszeit.

Ahogy bekerül a házba a fa én máris késztetést érzek felmászni rá. A közepe elég erősnek tűnik, így hát felkúszom szépen az ágak tövében. HOPP! A fa eldőlt. MI? Kint ez nem szokás. Mi történhetett? A gazdi felállítja és én újra megpróbálom. Most már jó, a fa nem dől semmerre. De a gazdáim csak mosolyognak és én tudom valamit nagyon ügyesen csináltam.

Ahogy kerülnek felfelé a guruló játékok (a gömbök) a fára én úgy próbálom leszedegetni róla, de túl lassú vagyok. 🙁 Ez elég megterhelő. Másszak a fára, szedegessem le a díszeket, de közben nem jövök rá, hogyan maradnak a fán a díszek. Na mindegy úgy sejtem lesz időm megtanulni, hogy kell leszedni.

Egyszer csak valami fényeset látok, mintha felkapcsolták volna a lámpát, de színes. Elkezdik feltekergetni a fára. Én csak ámulok és bámulok, hogy annak most mi értelme van. Na de ők tudják. Végül kikerül a dobozból a fényes csörgő szalag, mintha a kedvencemet a zacskót csörgetnék. Ezt lehet rágni, tépni vagy éppen beletekeredni.

De már fáradok. Annyi sok mindenre kell figyelnem. Végre késznek tűnik. Felkerül a fa immár feldíszítve az asztalkára és felgyulladnak a fények. Mára már fáradt vagyok folytatni, de majd holnap. 😀

Másnap este ismét előkerül a doboz. Az ajtók fölé elkezdik felpakolni a faágakat. MI? MINEK? Azt is ugyanúgy feldíszítik?! De a legnagyobb gond, hogy nem tudom leszedni. Mostmár tisztán emlékszem tavaly is próbáltam felmászni az ajtó oldalán is, de nem sikerült. Hátha az idén ügyesebb leszek!? 😛

JAJ NE!!

A hangos kütyü, amit ezek porszívónak hívnak. Már zúg is én meg csak kuksolok a legtávolabbi szobában az ágy alatt.

Ezt most miért kellett??

Pár perccel a zúgás végeztével előmerészkedem és nézem vajon mi változott. De nem látok semmit.

Bármerre nézek csillog mindenhol minden. FURA! De sok-sok játékot látok, úgyhogy nem fogok unatkozni.”

Az adventi előkészületek kihozzák kedvencünkből a legjobbakat, a játékosságot és a kiváncsiságot. Nem tudják miért van mindez, de élvezik, amíg tart a díszítés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..